Laatste stukje Australie
Door: Joy
Blijf op de hoogte en volg Joy
09 Juli 2010 | Australië, Katoomba
Hoi hoi,
Dit wordt vast weer een lang bericht. Ik realiseerde me niet hoe lang geleden het was dat ik weer iets had geschreven.
Na Adelaide heb ik een 3-daagse tour naar de Grampians en the Great Ocean Road gedaan.
De Grampians waren mooi en vooral de hoeveelheid kangaroes daar is geweldig! We hebben vooral veel gewandeld door de bergen en lekker voetbal gekeken. Moet ook gebeuren natuurlijk.
The Great Ocean Road was echt fantastisch! Wat een beetje water en wind wel niet kan maken! Alleen soms wat het jammer dat we weer te horen kregen: "Deze boog of Apostel of wat dan ook, is een aantal maanden geleden ingestort." De slijtage gaat hier hard. Maar nog steeds is het uitzicht prachtig.
We waren er niet over uit hoeveel van de twaalf Apostels er nog staan, maar volgens de gids was er net weer een ingestort en zijn er nog maar 7.
De tour eindigde in Melbourne. Hier heb ik ruim een week doorgebracht en zonder me een moment te vervelen. Melbourne heeft mooie musea, een prachtige bibliotheek met exposities, markten, winkels en er was een Tim Burton (filmmaker) tentoonstelling. Die was er gaaf! Je zag echt het creatieve proces achter zijn films (Batman, Edward Scissorhands, de nieuwe Alice in Wonderland) en zijn tekeningen! Ik heb Melbourne samen met Sandra (uit Duitsland) verkend. En na Melbourne zijn we samen door het binnenland van Australie naar Canberra gereisd.
De stadjes in het binnenland heten Wangaratta, Beechworth en Wagga Wagga. Ook hier hebben we veel rondgewandeld en veel geleerd over Ned Kelly. Hij is een bekende crimineel die een soort volksheld is geworden vanwege zijn daden. En Beechworth was een goudzoekersstadje, dus we hebben een goedzoekerstour gedaan. Was erg leuk, maar we hebben helaas geen goud gevonden.
Wel hebben we echt kou gevoeld. Het was 5 graden en 's nachts zelfs in de min. Nu ben ik in de Blue Mountains en daar is het hetzelfde. Op zich geen probleem, maar Australiers hebben nooit gehoord van insulatie of centrale verwarming, dus binnen is het zo mogelijk nog kouder dan buiten. Gelukkig vlieg ik over 6 daagjes naar LA. Dan kan ik weer klagen over de hitte ; )
Een bezoek aan de hoofdstad van Australie kon natuurlijk ook niet ontbreken. Canberra staat niet echt bekend als een leuke stad en als stad opzich is het ook niet heel veel. Alles ligt veel te ver van elkaar weg.
Maar het is wel interessant om alle overheidsgebouwen te bezoeken. Het oude en nieuwe parlement. Je leert gelijk ook wat over het politieke stelsel in Australie. Wij vroegen ons al af hoe het kon dat ze net voor de verkiezingen van premier zijn gewisseld. Maar blijkbaar kiest de regerende partij daarvoor.
Verder hebben we ons vermaakt met musea en kunstgallerijen.
Na Canberra zijn Sandra en ik onze eigen wegen gegaan. Ik ben naar de Blue Mountains gegaan en heb afgelopen dagen hele mooie wandelingen gemaakt door de bergen. Het was overdag prachtig weer, dus dat viel ook weer mee. En zo kon ik tenminste goede foto's maken van de rotsen die 'the three sisters' worden genoemd.
Vandaag is het ontzettend mistig, dus doe ik het lekker rustig aan. Daarbij heb ik gister mijn enkel bezeerd (niets ernstigs) en lijkt het me verstandig die wat rust te geven voor ik naar de Grand Canyon ga.
Morgen ga ik voor 2 daagjes naar Sydney. De 12de vlieg ik naar Auckland, Nieuw-Zeeland. En dan vlieg ik op de 15de eindelijk naar LA!
Fijne vakantie voor iedereen. En natuurlijk: Hup, Holland, Hup! Ik ga de finale natuurlijk wel kijken!
-xxx- Joy
Verder hebben we ons vermaakt met musea en kunstgallerijen.
-xxx- Joy
09 Juli 2010 - 04:35
Pieter & Elllen:
Hoi Joy,
we denken dat je Australië heel mooi hebt afgesloten, zo die laatste week.
Nu gaat het al echt een beetje opschieten.
Maak er nog maar iets moois van daar in LA.
En voor zondag:
Hup Holland Hup !
Liefs ,
ome Pieter & tante Ellen
09 Juli 2010 - 07:21
Jan En Andrea:
Nou, die Ellen was vroeg wakker zeg, of zou het Pieter zijn? Wij staan gepakt en gezakt om op vakantie te gaan, we gaan een rondreis maken in Ierland. Het is hier bloody hot, we lopen allemaal te puffen van de hitte, jij koud, wij warm, het is ook altijd wat! Op naar LA dan maar, weer een heel andere wereld, bizzy-buzzy stad met wegen die bestaan uit 20 lanes of zo! Goede reis, veel plezier en we gaan winnen zondag.....
Dikke knuffel van
ome Jan en tante Andrea. -
09 Juli 2010 - 07:22
Karina:
Wow, Australie zit er al weer op! Als ik je verhalen lees, heb je het wel prima naar je zin gehad daar! Geniet nog van je laatste maand en alle nieuwe dingen!
groetjes Karina -
09 Juli 2010 - 09:28
Mark:
Het aftellen is hier wel al begonnen, the real life events volgen elkaar snel op. Vakantie, collegegeld, je flat en nog veel meer. Als je straks terug bent is alles er nog, gelukkig.Fabeltastische foto's staan erbij, ik ben benieuwd of je thuis nog meer te bieden hebt, "you can't top this I think then", om het toch maar Nederlands te maken. Geniet van L A en van je weerzien met Roos, vergaap je niet op de Sunset
Boulevard aan de celebs.
Ik geloof dat het weer in LA ook niet superwarm is maar dat kan in één dag veranderen.
-XXX- en een prettige voorzetting.
Tot zo!
Papa -
09 Juli 2010 - 09:44
Froukje:
Hej hej!
Wat gaat het nu ineens weer hard! Moet ook wel zeggen dat het ook wel weer tijd wordt dat je naar huis komt, want we hebben volgens mij heel wat foto's te bekijken! Geniet nog even van die laatste weekjes in LA bij Roos en zet alles Celebs op de foto he ;) als een echt Perez Hilton :P
Ik vertrek 5 augustus nog lekker even 8 dagen naar Karpathos, ben ik toch ook een klein beetje reislustig!
We moeten snel even bellen om wat af te spreken als we allebei weer thuis zijn!
Liefs Frouk -
11 Juli 2010 - 16:16
Evelien:
Ha Joy!
Top die foto's! Dat zijn denk ik meer kangaroos dan ik ooit in mijn leven heb gezien (inclusief de films van Skippy erbij).
Fijn dat je binnenkort bij Rosalin zit in de hitte. Pas maar op, je gaat de kou missen.
Net zoals hier in Chiang Mai is het ook niet uit te houden van de warmte.
Grappig om te bedenken dat jij zelfs nog eerder thuis bent dan ik..
Zo maar snel slapen en de wekker zetten voor de wedstrijd!
Veel Liefs uit Thailand!! -
13 Juli 2010 - 16:36
Marja:
Hoi Joy,
Je zal het vast wel gezien hebben, maar Nederland heeft verloren met 0-1. Jammmer, maar helaas. Iedereen in Nederland zit met een kater! Vandaag hebben ze een ontvangst gehad bij de koningin en een rondvaart door de grachten van Amsterdam. De kopjes van de spelers begonnen toch wel te glunderen met al dat publiek. Dit hadden ze niet verwacht. Het heeft enorm geleefd in Nederland, die oranjegekte. Ook wij hebben er aan meegedaan. Ria, Mark, Oma, Louise, Eduard, Roland, Desley, Nomie en ik hebben samen bij ons thuis gekeken op het grote scherm. Erg gezellig. Daarvoor hebben we nog ge-bbq, omdat er nog veel over was van ons feest van zaterdag. Kenzie is daar ook nog voor gekomen, erg leuk en fijn dat we hem ook weer eens gezien hebben ( met zijn nieuwe auto! ). Hij is nu ook met vakantie, net als pa en ma. Die zijn maandagochtend vanuit Souburg vertrokken. Ik ben benieuwd waar ze nu zijn en zal vanavond even een sms-je sturen.
Wij wensen jou nog leuke en gezellige weken toe in de USA met je vriendin. En als je de kustweg van LA naar San Francisco kan rijden.... zeker doen, want die is erg mooi.
Veel iefs vanuit een warm Nederland van ons allemaal......xxx Marja en alle andere familieleden.